StockholmStockholm

Nyheter från Stockholm

Annonser
Senaste Nytt
SvD.se
[Liknande]

Demonstranterna bjuder in politiker


Nätverket Ung i Sverige, som manifesterar i Stockholm för att utvisningarna till Afghanistan stoppas, har inga planer på att ge upp. – Vi tänker inte flytta på oss, sade talespersonen Fatemeh khavari inför flera hundra åhörare på Medborgarplatsen.
2017-08-11 11:50

Liknande Artiklar
SvD.se
[Liknande]

Demonstranterna: ”Vi stannar, vi har rätt att leva”


Den grupp på Medborgarplatsen i Stockholm som protesterar mot utvisningarna till Afghanistan tänker fortsätta tills de får gehör för sina krav. På fredagen vände de sig direkt till politiker och Migrationsverket: – Vi har rätt att överleva, sa Fatemeh Khavari, talesperson för nätverket Ung i Sverige.
2017-08-11 13:55

SR.se - Dalarna
[Liknande]

Aziz från Hedemora manifesterar mot utvisningarna


Det är Nätverket Ung i Sverige som manifesterar i Stockholm för att stoppa utvisningarna till Afghanistan. I dag har manifestationen pågått i tio dagar.
2017-08-15 14:00

SvD.se
[Liknande]

Afghanistan-protester sprider sig i Sverige


I flera städer ordnas aktioner till stöd för de sittstrejkande på Medborgarplatsen i Stockholm. Demonstranterna kräver ett stopp för utvisningarna till Afghanistan.
2017-08-13 10:20

SvD.se
[Liknande]

Asylmanifestation anmäld av polisen


Flera av de ensamkommande asylsökande som manifesterar för att stoppa utvisningarna till Afghanistan övernattade mellan onsdagen och torsdagen på Medborgarplatsen i centrala Stockholm. Polisen svarade med att upprätta en anmälan om brott mot ordningslagen.
2017-08-10 14:25

SR.se - Stockholm
[Liknande]

Stockholmspolitiker kräver att utvisningar stoppas


Åtta borgarråd och gruppledare från Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och Feministiskt initiativ i Stockholm kräver att utvisningarna till Afghanistan stoppas.
2017-08-09 15:10

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Skåningar berättar om attacken mot demonstrationen


Högerextremister attackerade en demonstration i Stockholm igår. Demonstranterna kommer från hela landet och vill stoppa utvisningarna till Afghanistan.
2017-08-09 13:35

Nyheter24.se
[Liknande]

Sittstrejken i Stockholm sprider sig till hela landet


Sittstrejken i Stockholm är nu inne på sin tionde dag. Trots regnväder, polisanmälan, och högljudda protester på nätet sitter ungdomarna kvar på trapporna vid Medborgarplatsen i Stockholm. Och det kommer de göra till dess att utvisningarna till Afghanistan stoppas helt och hållet. – Vår...
2017-08-15 14:35

SvD.se
[Liknande]

Migrationsverket avslår demonstranternas begäran


Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik svarar demonstranterna som sedan i söndags sittstrejkar i Stockholm för att stoppa utvisningarna av ensamkommande flyktingbarn till Afghanistan. I brevet skriver Ribbenvik att Migrationsverket följer lagprocessen och den innebär att alla inte kan beviljas uppehållstillstånd.
2017-08-10 16:20

SvD.se
[Liknande]

Rykten sprids på internet: Flytta inte till Sverige


Migrationsverkets hantering av arbetstagare inom it- och teknikbranschen påverkar Sveriges rykte internationellt. Nu sprids varningar för att flytta till Sverige på bloggar och diskussionsforum. – En naturlig konsekvens av utvisningarna, säger Charlotte Olsson, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.
2017-08-02 21:35

nyhetskanalen.se
[Liknande]

Besvikelse inför upprättelseceremoni


Ett par hundra personer riskerar att inte få plats på upprättelseceremonin för dem som i barndomen for illa i fosterhem. Men arrangörerna har inga planer på att byta lokal eller fördubbla ceremonin, utan hänvisar till SVT:s direktsändning.
2011-11-03 11:18

SR.se - Stockholm
[Liknande]

Politiker oförstående till problemen på biblioteken


Stockholms stad tänker inte minska öppetiderna på stadens bibliotek, trots att flera hundra biblioteksanställda slår larm om sin tunga och stressiga arbetsmiljö.
2010-05-03 16:45

Nyheter24.se
[Liknande]

Sittstrejken: Här är demonstranternas krav


Under onsdagen svarade Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik de sittstrejkande ungdomarna genom e-post, något som inte uppskattades av Ung i Sverige, som samordnat strejken. Med anledning av svaret höll därför ungdomarna en presskonferens på Medborgarplatsen, vid 14-tiden under fredagen.– Han vågar inte komma hit. Han bara...
2017-08-11 13:45

Nyheter24.se
[Liknande]

Här är allt du behöver veta om sittstrejken i Stockholm


Söndagen 6 augusti påbörjade ett hundratal ungdomar en sittstrejk på Mynttorget i Stockholm, intill riksdagshuset. Syftet är att stoppa utvisningar till Afghanistan, och ungdomarna bakom strejken utgörs huvudsakligen av ensamkommande asylsökande ungdomar från Afghanistan. I ett öppet brev till Mikael Ribbenvik, migrationsverkets generaldirektör, skriver de följande: "Hej...
2017-08-10 11:40

SR.se - Östergötland
[Liknande]

De strejkar mot utvisningar till Afghanistan


Just nu sittstrejkar både nyanlända och sympatisörer på Gyllentorget i Linköping för att visa sitt stöd för de sittstrejkande ungdomarna i Stockholm. De kräver stopp för utvisningarna till Afghanistan.
2017-08-13 11:55

Sydsvenskan
[Liknande]

Inget förslag om ökad Afghanstyrka


Regeringen föreslår att Sverige ska förlänga deltagandet i Isafstyrkan i Afghanistan, skriver utrikesminister Carl Bildt på DN-debatt. Allt tyder på att Försvarsmakten inte får gehör för sitt förslag om förstärkning. STOCKHOLM. Regeringen föreslår i dag att Sverige ska förlänga sitt deltagande i...
2009-10-22 16:03

Sydsvenskan
[Liknande]

Terrorhärva med Sverigekoppling


Säkerhetstjänsterna i Marocko har slagit till mot ett "terrornätverk" som uppges ha kopplingar till al-Qaida. Marockanska myndigheter hävdar att nätverket också har förgreningar till Sverige.RABAT. Säkerhetstjänsterna i Marocko har slagit till mot ett "terrornätverk" som uppges ha kopplingar till al-Qaida.Marockanska myndigheter hävdar att nätverket också...
2009-09-23 22:40

SR.se - Stockholm
[Liknande]

Oro inför ny stadsdel i Norrtälje


Norrtälje hamn står inför en förvandling. Efter flera år av diskussioner finns planer på en ny stadsdel med 1500 bostäder. Men föreningen Mötesplats Norrtälje är kritisk till kommunens planer.
2014-03-27 17:51

Sydsvenskan
[Liknande]

Flera döda i svensk afghanoperation


Flera människor dödades och sårades under den operation i Afghanistan där stridsflyg sattes in som stöd för en svensk-finländsk styrka, bekräftar Försvarsmakten. Inga civila ska ha kommit till skada.STOCKHOLM. Flera människor dödades och sårades under den operation i Afghanistan där stridsflyg sattes in som stöd...
2009-10-30 14:33

Dalarnas Tidningar - Borlänge
[Liknande]

Livet vände med konst


Mattias Hedin tänker söka till Konstfack i vår. Han har planer på att flytta till Stockholm. För några år sedan ville han ingenting. - Det är lite mysko faktiskt att det är sån skillnad.
2013-12-31 10:00

SR.se - Ekot
[Liknande]

Demonstrationer på Medborgarplatsen


I Stockholm samlades mellan 200 och 300 personer i dag efter fredagsbönen, för att stödja demonstranterna i Egypten.
2013-08-16 16:24

Arbetarbladet
[Liknande]

TV: Polisen förstärker inför Gefle - Djurgården


Idag kommer Djurgården på besök till Strömvallen. Flera hundra fans från Stockholm och supporterklubben Järnkaminerna beräknas följa med. Polisen i Gävle tänker höja sina insatser.
2011-05-15 13:09

Arbetarbladet
[Liknande]

TV: Polisen förstärker inför Gefle - Djurgården


På söndag kommer Djurgården på besök till Strömvallen. Flera hundra fans från Stockholm och supporterklubben Järnkaminerna beräknas följa med. Polisen i Gävle tänker höja sina insatser.
2011-05-13 21:00

SR.se - Jönköping
[Liknande]

Stödmanifestation för flyktingarna i Stockholm


Utanför migrationsverkets lokaler i Jönköping, manifesterar ungdomar idag sitt stöd för de ensamkommande flyktingar i Stockholm som demonstrerar mot utvisningar till Afghanistan.
2017-08-11 10:55

NT.se - Senaste nytt
[Liknande]

Björklund peppade på Berns


-Man misstar sig grovt om man tror att Sveriges framtid avgörs av hur vi utformar bidragssystemen, sade Folkpartiledaren Jan Björklund när han talade på partiets valupptakt i Stockholm.-Framtiden i Sverige avgörs inte av a-kassan. Framtiden börjar i våra klassrum, sade han.Skolan stod som vanligt i...
2010-08-27 14:21

Sydsvenskan
[Liknande]

Ny vd utsedd för Vattenfall


Efter flera dagars turbulens har Vattenfall utsett en ny vd vid ett extra styrelsemöte. STOCKHOLM. Men först på måndagen tänker bolaget presentera den nya vd:n. I fredags gick Vattenfall ut och klargjorde att en ny vd ska ta över efter den hårt kritiserade...
2009-11-15 19:00

SR.se - Stockholm
[Liknande]

Inga bilar vid Medborgarplatsen på helgnätter


För att minska brottsligheten kring Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm har polisen beslutat att stänga av området för biltrafik under helgnätter.
2011-05-03 12:06

Norrbottenskuriren
[Liknande]

Sverige har i dagsläget inga tankar på att följa Frankrikes exempel och slussa ut medborgare ur det katastrofdrabbade Japan.


Stockholm. Inga svenska planer på att evakuera
2011-03-16 08:53

SR.se - Stockholm
[Liknande]

Begravningar på nätet kan stoppas


Stockholms kyrkogårdsförvaltnings planer på att erbjuda begravningsceremonier på nätet kan komma att stoppas.
2011-04-05 14:42

SR.se - Stockholm
[Liknande]

Oviss skolstart för elever i friskola


Inför terminsstarten står de 52 eleverna i Norrtälje Fria skola utan både lokaler och lärare. Skolan hotas av konkurs på grund av obetalda hyror och måste flytta, men har inga lokaler att flytta till.
2010-01-04 12:46

SR.se - Stockholm
[Liknande]

Kärrtorpsdemonstration kan tvingas flytta


Den av nätverket Linje 17 planerade antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp nu på söndag kan tvingas att flytta.
2013-12-19 07:39

SR.se - Uppland
[Liknande]

Friskola konkurshotad


Inför terminsstarten står de 52 eleverna i Norrtälje Fria skola utan både lokaler och lärare. Skolan hotas av konkurs på grund av obetalda hyror och måste flytta, men har inga lokaler att flytta till.Vad tycker du? Kommentera nyheten!
2010-01-05 05:28

svt.se - Inrikes
[Liknande]

Demonstrerade mot nya sjukförsäkringsreglerna


Under onsdagseftermiddagen anordnade nätverket Resurs en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm för att protestera mot dagens regelverk.
2009-12-09 16:00

Barometern
[Liknande]

S vill sätta sprätt på skattepengar


S-ledaren Håkan Juholt lovade en ny politik med stora välfärdssatsningar i sin debut som förstamajtalare. Men först av allt vill partiet underlätta för ungdomar att få sommarjobb. Även vänsterledaren Lars Ohly slog fast att välfärd ska gå före sänkta skatter. Juholt framträdde i ett kyligt Dalarna....
2011-05-01 19:36

Sydsvenskan
[Liknande]

HMS Carlskrona sätts in i piratjakt


Sverige tar över ansvaret för EU:s piratjakt utanför Somalia. Enligt försvarsminister Sten Tolgfors kan även svenska flygplan från Kustbevakningen behövas. När EU:s försvarsministrar på tisdagen avslutade sitt tvådagarsmöte i Göteborg stod Somalia och Afghanistan på dagordningen. Pirater har i flera år härjat utanför det...
2009-09-29 23:12

Nyheter24.se
[Liknande]

Efter våldtäktsdomen - tusentals demonstrerar för samtyckeslag


STOCKHOLM. Trots att kvinnan skrek nej under den sexuella akten friades en man helt av Lunds tingsrätt för våldtäkt. Nu har det lett till ett starkare engagemang än någonsin för en så kallad samtyckeslagstiftning - kort sagt att ett nej faktiskt också ska vara ett nej även enligt svenska domstolar."Vill visa...
2014-01-17 07:06

Sydsvenskan
[Liknande]

Inget förslag om ökad Afghanstyrka


Regeringen föreslår i dag att Sverige ska förlänga sitt deltagande i fredsstyrkan Isaf i Afghanistan, skriver utrikesminister Carl Bildt på DN-debatt. STOCKHOLM. Däremot vill Carl Bildt att EU ska satsa mer resurser på att stärka den civila förvaltningen i...
2009-10-22 04:30

Sydsvenskan
[Liknande]

Ny attack mot svenskar i Afghanistan


Den svenska styrkan i norra Afghanistan blev i dag på nytt utsatt för en attack. Inga svenska soldater ska ha skadats. STOCKHOLM Den svenska styrkan i norra Afghanistan blev på tisdagen på nytt utsatt för en attack. Inga svenska soldater ska ha skadats. Det...
2009-10-13 19:51

nyhetskanalen.se
[Liknande]

Manifestation mot utförsäkringar


Under onsdagseftermiddagen anordnade nätverket Resurs en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm för att protestera mot dagens regelverk.
2009-12-09 17:36

.